top of page

Centrul de salvare Sava

Asociația Sava's Safe Haven reprezintă un sanctuar pentru animalele fără adăpost, o oază de speranță și un exemplu de compasiune și dedicare.

Fondată în 2012 de către familia Sava, asociația non-profit și non-guvernamentală și-a asumat misiunea nobilă de a oferi adăpost, îngrijire și o șansă la o viață mai bună pentru sute de animale abandonate sau rătăcite pe străzile din jurul orașului Galați .

Cu o echipă formată din doar patru voluntari și fără angajați, Sava's Safe Haven a reușit să ofere un cămin pentru peste 250 de animale, demonstrând că pasiunea și devotamentul pot suplini lipsa resurselor materiale. Adăpostul nu doar că oferă un acoperiș și îngrijire medicală gratuită animalelor, dar se implică activ și în educația comunității, organizând programe educaționale pentru copii și campanii de conștientizare despre importanța adopției și a îngrijirii responsabile a animalor.


Proiectele comunitare ale asociației extind ajutorul și în zonele rurale sărace, unde serviciile medicale veterinare gratuite și programele de educație sunt vitale.

Echipa medicală a adăpostului, alături de medici voluntari din străinătate, oferă sterilizări, vaccinări, microcipări și tratamente, contribuind astfel la îmbunătățirea bunăstării animalelor și la reducerea numărului de animale fără stăpân.

În cei aproape 11 ani de activitate, Sava's Safe Haven a salvat peste 2000 de câini și pisici, a finanțat peste 2500 de sterilizări și a reușit să plaseze în adopție peste 1500 de animale, atât local, cât și internațional.

Adăpostul dispune de facilități moderne, inclusiv zone de carantină, grooming, spații de joacă și o clinică veterinară, toate menite să asigure confortul și siguranța locatarilor săi temporari.

Sava's Safe Haven nu este doar un adăpost, ci un centru de reabilitare și un punct de lansare pentru animalele care își așteaptă familiile adoptive.

Fiecare animal salvat și adoptat reprezintă o poveste de succes, o viață transformată prin grija și efortul neobosit al echipei Sava's.

Echipa Sava's Safe Haven oferă servicii gratuite pentru animalele fără stăpân!

Cazare

Adapostul dispune de spatii de cazare cu o capacitate de 250 de animale, locuri de joaca, zona carantina, zona grooming, zona pentru pisici, clinica veterinara.

Adopții

Suntem mândrii de animăluțele salvate și adoptate atât la nivel local cât și internațional prin partenerii și voluntarii noștri.

Am reușit să salvăm peste 1500 de căței și pisici.

Servicii Veterinare

Echipa medicală a adăpostului vine în ajutorul animalelor fără stăpân sau a animalelor din familii cu situații financiare limitate cu servicii medicale gratuite.

Fondul SaMi și Banca pentru Animale

Fondul SaMi, inițiat de Sava's Safe Haven, reprezintă o rază de speranță pentru familiile cu venituri reduse din zonele rurale care dețin animale. Acest program caritabil a fost creat în memoria a două cățelușe, Sasha și Mia, care au fost salvate de organizație și care, din păcate, au suferit din cauza practicilor inumane de reproducere forțată.

Fondul SaMi are ca scop principal educarea populației cu privire la importanța sterilizării și castrării, precum și conștientizarea riscurilor la care sunt expuse femelele care dau naștere la un număr mare de pui.

Prin programe de sterilizare gratuită pentru cățeluși, cu sau fără proprietari, în zonele rurale ale Galațiului,

Fondul SaMi își propune să reducă numărul animalelor abandonate și să îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții acestora. De asemenea, fondul oferă consultații și tratamente gratuite pentru animalele aflate în dificultate, în cazul în care proprietarii nu își permit să acopere costurile îngrijirii medicale.

82843702_3444277005643786_1934472988313255936_n.jpg
dog and kid.jpg

Info educative

Descarcă gratuit materiale didactice cu teme despre protecția și bunăstarea animalelor.

dog police.jpg

Legislație

Legislația privind protecția animalelor în România.

dog rescue.jpg

Adoptă

Adoptă un câine din adăpostul nostru din comuna Braniștea, jud. Galați.

Cele mai recente știri despre adăpostul nostru